Η Σκαμόρτσα από Βουβάλι είναι ένα τυρί που παράγεται αποκλειστικά από γάλα βουβαλιού. Σε αντίθεση με τη σκαμόρτσα από αγελαδινό γάλα, έχει μια πιο μαλακή και πιο λευκή κρούστα, μια πιο υγρή υφή και μια πιο έντονη γεύση, που προέρχεται από το γάλα βουβαλιού.
Τύποι και Συσκευασίες
Λευκή και καπνιστή
Μέγεθος: από 250 γρ έως 500 γρ συσκευασμένο κενό αέρος
Κωδικός: FERRSCA1
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ: 30 ΗΜΕΡΕΣ
Σε αμόλυντους βοσκότοπους στο εσωτερικό της περιοχής Καμπανίας, εκτρέφονται επιλεγμένες αγελάδες, του οποίου το νόστιμο γάλα θα δώσει ζωή στη μοτσαρέλα αγελάδας. Πρόκειται για ένα πολύ φρέσκο τυρί με ελαστική υφή, πολύ παρόμοιο με τη μοτσαρέλα από βουβάλι όσον αφορά την επεξεργασία. Στην εμφάνιση είναι λευκό με ιριδίζουσα απόχρωση και το μαλακό του εσωτερικό αποκαλύπτει μια ζύμη με πολύ λεπτές στρώσεις. Η μοτσαρέλα αγελάδας έχει ήπια γεύση, αλλά ταυτόχρονα είναι εύκολα αναγνωρίσιμη για τα οργανοληπτικά της χαρακτηριστικά. Εκτός από την κατανάλωση φρέσκια, συχνά χρησιμοποιείται ως συστατικό για μαγείρεμα. Ένα κλασικό παράδειγμα είναι η πίτσα, όπου προστίθεται για να της δώσει μια διαφορετική γεύση από την συνηθισμένη.
Η μπουράτα, ένα τυρί με ελαστική ζύμη, παράγεται στην Πούλια, συγκεκριμένα στην πόλη Άντρια. Αυτή η χειροποίητη σακούλα με ελαστική ζύμη που περιέχει μια καρδιά από Στρατσιατέλα είναι σήμερα μία από τις καλύτερες σπεσιαλιτέ της Πούλια.
Συστατικά: Γάλα, κρέμα, αλάτι, τρούφα (3%) – ή γκοργκονζόλα, πυτιά, χωρίς συντηρητικά.
Τύποι και Συσκευασίες
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ: 15 ΗΜΕΡΕΣ
Κωδικός: BURRATP.
Η ρικότα από βουβαλίσιο γάλα είναι ένα μαλακό τυρί που παρασκευάζεται από τον ορό που απομένει από την επεξεργασία της βουβαλίσιας μοτσαρέλας. Η υφή του είναι μαλακή και κόκκινη, αλλά ποτέ αμμώδης. Η μυρωδιά του βουβαλίσιου γάλακτος δεν έχει την ίδια ένταση με αυτή της μοτσαρέλας, γι' αυτό ταιριάζει καλά τόσο με γλυκά όσο και με αλμυρά πιάτα. Ένα φρέσκο τυρί πλούσιο σε
Τύποι και Συσκευασίες
Βάρος: 250 γρ και 1 κιλό
Θερμοσφραγισμένο δίσκο
Κωδικοί: 321 / 321b
Διάρκεια ζωής: 21 ημέρες
Οι tortelloni μας, ravioli σε σχήμα μεγάλων tortellini, γεμιστά με προσούτο και τυρί, προσφέρουν μια πολύπλοκη και αρμονική γευστική εμπειρία. Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη καλά ισορροπημένων γεύσεων: η αλμυρότητα του προσούτο, η κρεμώδης και πολύπλοκη γεύση του τυριού, είναι ικανές να ευχαριστήσουν και να ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Οι tortelloni μας, μεγάλα ραβιόλια σε σχήμα tortellini, γεμιστά με προσούτο και τυρί, προσφέρουν μια πολύπλοκη και αρμονική γευστική εμπειρία. Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη καλά ισορροπημένων γεύσεων: η αλμυρότητα του προσούτο, η κρεμώδης και πολύπλοκη γεύση του τυριού, είναι ικανές να ευχαριστήσουν και να ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Νόστιμα σνακ με φρέσκο Parmigiano Reggiano, φτιαγμένο με DOP. 5 μπάρες των 20g από ωριμασμένο τυρί για μια νόστιμη εμπειρία γεύσης. Υγιεινό, πλούσιο σε ασβέστιο, πρωτεΐνες και γεύση. Ιδανικό ως γρήγορο σνακ ή για μια υγιεινή προσθήκη στο γεύμα σας.
Ένας τύπος ζυμαρικού σε στρογγυλό σχήμα, μια λιχουδιά που συνδυάζει την κομψότητα της τρούφας, με το αναγνωρίσιμο άρωμά της, με τη στέρεα γεύση του pecorino (τυρί από κατσικίσιο γάλα), για μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία. "Πλούσιος" είναι ο πιο κατάλληλος όρος για να περιγράψει αυτό το ζυμαρικό με μια διαφορετική μορφή, στρογγυλή και ελαφρώς μεγαλύτερη από το κλασικό ζυμαρικό.
Ένας τύπος ζυμαρικού σε στρογγυλό σχήμα, μια απόλαυση που συνδυάζει την κομψότητα του τρούφου, με το αναγνωρίσιμο άρωμά του, με τη δύναμη του pecorino (τυρί από κατσικίσιο γάλα), για μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία. "Πλούσιος" είναι ο πιο κατάλληλος όρος για να περιγράψει αυτό το ζυμαρικό με μια διαφορετική μορφή, στρογγυλή και ελαφρώς μεγαλύτερη από το κλασικό ζυμαρικό.
Ένας τύπος ζυμαρικού σε στρογγυλό σχήμα, μια λιχουδιά που συνδυάζει την κομψότητα του τρούφας, με το αδιαμφισβήτητο άρωμά του, με τη δύναμη του πεκορίνο, για μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία. "Πλούσιος" είναι ο πιο κατάλληλος όρος για να περιγράψει αυτό το ζυμαρικό με μια διαφορετική μορφή, στρογγυλή και ελαφρώς μεγαλύτερη από το κλασικό ζυμαρικό.
Το Parmigiano Reggiano DOP 24 μηνών είναι ένα τυρί ωριμασμένο για 24 μήνες, πλούσιο σε γεύση και έντονα αρώματα. Με το σχήμα του 1/16 και βάρος 2,5 κιλών, είναι τέλειο για κάθε περίσταση, από την κοπή στο τραπέζι μέχρι την προετοιμασία ειδικών πιάτων. Παραγόμενο με σεβασμό στην παράδοση και τους κανόνες DOP, εγγυάται την μέγιστη ποιότητα και νοστιμιά.
Το Grana Padano DOP είναι ένα ημιπαχύ τυρί που παράγεται σε μια εκτενή περιοχή της Βόρειας Ιταλίας, η οποία περιλαμβάνει το Πιεμόντε, τη Λομβαρδία, το Βένετο (εκτός από το Μπελούνο), την επαρχία του Τρέντο και την Εμίλια-Ρομάνια, στις περιοχές της Μπολόνια (στα δεξιά του ποταμού Ρένο), της Φεράρα, του Φορλί-Τσεσένα, της Πιατσέντσα, της Ραβέννα και της Ρίμινι.
Βασισμένο σε γάλα αγελάδας, που τρέφεται με φυσικές ζωοτροφές, το Grana Padano DOP χαρακτηρίζεται από την τυπική κυλινδρική του μορφή με την ελαφρώς κυρτή πλευρική άκρη – ή σκαλζό. Έχει κυλινδρικό σχήμα με διάμετρο από 35 έως 45 εκ. και ελάχιστο βάρος 24 κιλά.
Κατά την παραγωγή του, το γάλα πρώτα αποβουτυρώνεται και στη συνέχεια ενσωματώνεται με το πυτιά από μοσχάρι. Η πήξη που προκύπτει θερμαίνεται σε θερμοκρασία 53°-56°, και γι' αυτό το Grana Padano ορίζεται ως τυρί με μαγειρεμένη ζύμη.
Τα σωματίδια της πήξης αφήνονται στη συνέχεια να ξεκουραστούν ώστε να συμπυκνωθούν, και μετά περνούν σε καλούπια όπου παραμένουν για τουλάχιστον δύο ημέρες.